עוד מהבלוג

פוסטים מומלצים

It seems we can't find what you're looking for.

מתכון לסלט שומר

שהכל בחוץ מתמלא בשומר בר, ובסופר המחיר לקילו יורד כמו השלג בחרמון זה בדיוק הזמן למתכון.
שומר או ביסבס בשמו השני (ככה קוראים לו בבית אבא שלי) משודך לא פעם לתבשלי עוף ובשר, בבית אצלנו יכול להיות נוכח בשלוש מנות שונות בארוחה אחת. הירק הזה שלא פעם טרפתי אותו כפרי נמצא עכשיו בשיא, שהוא יוצא מהגינה טעמו עמוק ומתוק טיפה. את המתכון הבא שיתפה אותי יעל כנפו בת דודי האהובה, אנחנו במטבחים יחד שנים עושים סרוויסים קשוחים של חגים ואירועים מיוחדים, יעל דואגת בערך להכל ואני בא לטעום ועל הדרך גם מפלק מתכון.

למתכון

סלט שומר שיעשה לכם חשק לקיץ בפה.
שומר, הדרים וטיפה של ערק. מתאים לארוחה עם חברים, או לנשנוש מול סדרה בטלוויזיה.
ניקח שומר ונחתוך אותו לרוחבו, לא באמצע, מלמעלה למטה, ואז פרוסות דקות לאורכו. תפוז או קלמנטינה נפלט בעזרת סכין חדה, נוריד את הקליפה עד מעט אחרי השכבה הלבנה. בין פלח לפלח נפריד את הבקבוקונים החוצה, שיצאו פלחים ערומים. צרור של נענע ומעט גריני רימון יוסיפו המון!
הרוטב זה השיחוק, כף סילן, כפית של ערק, חצי לימון, שמן זית לא המון, מלח ופלפל שחור. את הכל נערבב בקערה, רגע עוד לא מוכן לצלחת יפה, עדיף לתת לו שעה לפני ההגשה כך הטעמים מתחברים ויוצרים הרמוניה וצהלולים של טעמים.

מה שעושה את המנה זה שומר טרי מהגינה, של סבתא יהודית – גן ירק אורגני או הגינה של יהודה לדוגמה, רוצים גם כזאת חוויה?

אל לכם להתעצל, קמו רצו וחתכו לכם סלט!

 

כתיבת תגובה

מחכים לכם בסיורים ובשמחות ובמשקים החקלאיים הטובים בישראל.

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן